Nemzetközi Építőipari Vásáron vettek részt 8. osztályos tanulóink Szlovéniában

Iskolánk 8. osztályos tanulói 2024. április 19-én a MEGRA vásár keretében megrendezésre kerülő Építőipari Pályaorientációs Napon vettek részt Szlovéniában, Gornja Radgona-ban. A rendezvény a Muravidéki Gazdasági Kamara, a Muraszombati Területi Kézműves Kamara és a ZV Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében valósult meg. Bemutatásra kerültek az építőipari szakmák, valamint sor került a jövő építészeinek a versenyére is.

A pályaorientációs nap célja az volt, hogy felhívják a tanulók figyelmét arra, hogy milyen fontos szerepe van a kompetenciáknak a szakmaválasztás során. Ennek érdekében különböző vetélkedőket szerveztek számukra az építőipari és festő szakmai ágazatokban.

A gyerekek nemcsak megtekinthették a standokon a különböző szakmákat, hanem ki is próbálhatták azokban a képességeiket: csempékből raktak ki képet (burkoló szakma), festettek (festő szakma), egy ház makettjét rakták össze (ács szakma)… A legügyesebbek ajándékokban részesültek.

A nap zárásaként egy szórakoztató szakmai KVIZ során tesztelhették tudásukat ,,Lepo je postati gradbenik” (,,Legyen Ön is építész!”) címmel. A mi tanulóink közül Bogdán Milán állt ki, bátran és hibátlanul válaszolt a 4 kérdésre. A KVIZ nagyon hasonlított a ,,Legyen Ön is Millomos” versenyre. Milán egy játékot kapott ajándékba.

A vásár udvarán tanulóink megtekinthették és ki is próbálhatták az építőiparban használatos nagy teherbírású gépeket.

Hazafelé Lendván felsétáltunk a várba, ahol megtekintettük a kiállítást: szobrokat, festményeket, bútorokat, fegyvereket, lepkegyűjteményt…

Élményekben gazdag és tartalmas napot töltöttünk el Szlovéniában.

Köszönjük szépen Oros Ildikónak, a ZV Kereskedelmi és Iparkamara duális képzési és pályaorientációs tanácsadójának a lehetőséget!

Kapcsolódó galéria

Nemzetközi Építőipari Vásáron vettek részt 8. osztályos tanulóink Szlovéniában

Pályázatok

okosan a pénzzel
Tehetségpont
bga_alap_logo
csodaszarvas
MFP_logó
Bazisiskola
ESZA
Ökoiskola
www.hr
Hrvatski glasnik